A e dini…sa herë në ditë jeni në Facebook?

Sipas hulumtimeve të fundit thuhet se përdoruesit e Facebook qasen mesatarisht 14 herë në ditë në faqe, dhe se kohëzgjatja e secilës qasje në shërbim zgjat mesatarisht 2 minuta e 22 sekonda.

Në hulumtimin një-javor i cili është realizuar online me popullsi të moshës prej 18-44 vjeç kanë marrë pjesë 7,446 respondentë nga SHBA-ja të cilët e përdorin rrjetin social, dhe të cilët njëkohësisht janë pronarë të telefonave të mençur mobil në platformat si iOS ose Android. 
Përdoruesit e telefonave të mençur shpenzojnë mesatarisht rreth gjysmë ore në ditë në Facebook, ndërsa në profilin e tyre ata hyjnë kryesisht gjatë mbrëmjes, zakonisht para se të flejnë.
Ndërsa gjatë ditës, përdoruesit e rrjetit social thonë se hyjnë në Facebook rreth 13.8 herë mesatarisht, por se zakonisht nuk rrinë më shumë se 2 minuta.
Edhe pse Facebook zë vendin e tretë si aplikacioni më i përdorur në një telefon mobil, pas emailave dhe shfletimit të internetit, 79 për qind e përdoruesve thonë se hyjnë në shërbim vetëm 15 minuta pasi të zgjohen nga gjumi.
Përkatësisht, gjithsejt 62 për qind e njerëzve i përdorin telefonat e tyre të mençur menjëherë pasi të zgjohen nga shtrati. Rreth 70 për qind e përdoruesve të Facebook thonë se e vizitojnë faqen rregullisht, ndërsa më shumë se gjysma e tyre thonë se këtë e bëjnë secilën ditë të javës. / Telegrafi / 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s