Për paqen në Siri luftojnë 600 vullnetarë nga Evropa, nga Kosova, Presheva..

LONDËR, 3 prill (AIP) -Rebelëve që po luftojnë kundër regjimit në Siri ju kanë bashkuar edhe   mbi 600 luftëtar për të vënë paqen në rajon, ka njoftuar agjenia AFP duke nu referuar burimeve të Kolegji Mbretëror në Londër, transmeton “Presheva Jonë”
Në mesin e këtyre vullnetare nga Evropa  në këto luftime janë inkuadruar vullnetarisht edhe reth 100 vullnetarë  shqiptarë (Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe Presheva). Në k¨to luftime në muajin shkurt të këtij viti në Siri u vra Muaz Ahmeti nga fshati Tërnoc i komunës së Bujanocit, njfotn agjencia e lahjemve “Presheva Jonë”
Luftëtarët paqësor në front gjenden  nga vitit 2011 duike përfhsirë ketu vullnetarë nga nga 14 vende evropiane: Francën, Gjermaninë, Britania dhe Holanda, u bashkua me rebelët sirianë, thuhet në një hulumtim britanik  të të zhvilluar nga Qendra  Ndërkombëtare për Studimi(ICSR) në Kolegjin Mbretëror në Londër.
“Ndërmjet 140 dhe 600 evropianë gjendne sot  në Siri që nga fillimi i vitit 2011.prej të cilëve 441 Europian,” tha hulumtuesi Aaron Zelin, raporton AFP.
Sipas këtij studimi  vlerësohet se 134 vullnetarët  në Siri jnaë luftëtar nga Britania, 107 nga Holadije, 92 nga Franca dhe 85 nga Belgjika si dhe nga Danimarka, Gjermania, Irlanda, Finlanda, Spanja, Suedia, Shqipëria, Austria, Bullgaria.  Kosova, lugina e Preshvës etj…

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s